Vrijblijvendheid helpt niet om meer vrouwen in organisaties te krijgen, zegt Bercan Günel. Eisen stellen wel.

 

Opinie Trouw – door Bercan Günel, 20 maart 2018

 

Het winkelaanbod in de stad dreigt snel te verschralen, concludeerde de gemeente Amsterdam naar aanleiding van een onderzoek in 2016. En dat vond het bestuur van de stad onacceptabel. Dit is in essentie een diversiteitsprobleem, en zo heeft Amsterdam het ook aangepakt.
Wat hebben de stadsbestuurders gedaan? Ze kozen niet voor initiatieven op het gebied van bewustwording, zoals bij genderdiversiteit er ambassadeursnetwerken zijn, en ze hebben ook niet een lijst gemaakt van het type winkels dat er zouden kunnen komen, zoals lijsten van vrouwen voor bepaalde functies.
Amsterdam koos voor simpele, daadkrachtige maatregelen die de diversiteit waarborgen. Sindsdien mogen er in de binnenstad geen nieuwe winkels meer bij komen die zich alleen richten op de verkoop aan toeristen. Geen mitsen of maren, maar eenvoudig en effectief: toeristenshops per direct in de ban.

Ondertussen is Den Haag al decennialang aan het aanmodderen met diversiteit in organisaties. Daar werken te weinig vrouwen. De basis van het probleem is dat Den Haag niet in staat is om eigen verantwoordelijkheid te nemen en de oplossing steeds elders legt, onder het motto: ‘De betrokken organisaties zullen hun verantwoordelijkheid moeten oppakken’.

Lees het volledige artikel op trouw.nl