Volgens onderzoek: Vrouwelijke politiek leiders worden benadeeld door de manier waarop de kranten over ze schrijven. Ze worden veel minder beoordeeld op de leiderschapskwaliteiten die de kiezer van belang vindt bij het uitbrengen van zijn stem. Dat blijkt uit promotie-onderzoek van politiek wetenschapper Loes Aaldering van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Het feit is dat het benadelen van vrouwelijke leiders gebeurt niet alleen in de media.
Vrouwen worden ook binnen vele bedrijven en organisaties steeds benadeeld door de manier waarop de managers/leiders omgaan met diversiteit. Je kan dat proberen op te lossen met bewustwordingsprogramma’s, mentoringsprogramma’s of female leadership programma’s, maar de praktijk leert dat ook deze programma’s uiteindelijk niet bijdragen aan meer diversiteit.

Er is maar één remedie: een vastberaden en standvastig CEO die bereid is om gedurfde beslissingen te nemen.
En, dat werkt.
Technische Universiteit Delft en Accenture hebben dat kunnen bewijzen. Recent heeft Rabobank Groep enorme stappen geboekt. DSM is goed onderweg. Bij deze bedrijven (als goede voorbeelden) is het duidelijk dat het succes valt en staat bij de CEO.  De rest volgt. Al deze voorbeelden en andere handvatten zijn te lezen in het boek ‘We hebben al een vrouw’. 

Zo kunnen we een verschil maken.