Save the date – Boekpresentatie

Een must om te lezen voor leiders die inzien dat het daadwerkelijk omarmen van inclusiviteit en diversiteit organisaties succesvoller en duurzamer zal maken.’
– Feike Sijbesma, CEO DSM

Maandag 20 november om 16:00 uur bij VNO-NCW, Den Haag.

Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, neemt het boek “We hebben al een vrouw” in ontvangst.
De presentatie wordt begeleid door Petri Hofsté.

Aanmelden kan via bercan@bercangunel.nl

 

 

Voor het tweede jaar op rij wees de Dutch Female Board Index uit dat het aantal vrouwelijke topbestuurders daalt, ondanks de roep om meer vrouwen. Dit boek vertelt niet dat actie nodig is maar wel hoe diversiteitsbeleid gestalte moet krijgen. Eerdere initiatieven daartoe bleken niet te werken. Topvrouw Bercan Günel, al jaren pleitbezorger en voorvechter van genderdiversiteit aan de top van het bedrijfsleven, werpt nieuw licht op de zaak. In haar nieuwste boek biedt zij vijftien lessen in diversiteit.

We hebben al een vrouw is een handboek over genderdiversiteit aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Het bevat praktische handvatten en concrete evidence based adviezen. Hoe pak je diversiteit aan? Wat zijn de best practices en de valkuilen? Het boek toetst de bestaande theorieën en beelden over hoe organisaties gestalte kunnen geven aan diversiteit en geeft helder aan wat wel en niet werkt. ‘We hebben al een vrouw’ geeft bestuurders, toezichthouders en managers een direct antwoord op de belangrijkste vraag over diversiteit: ‘hoe’?

Op basis van twintig jaar persoonlijke ervaring en de inbreng van tien bevlogen (ex-)CEO’s geeft Bercan Günel heldere handvatten voor een nieuwe stijl van leiderschap, de juiste strategie en processen, en alle belangrijke best practices en valkuilen. Kernpunt is dat diversiteit geen cultuurprobleem is, maar een kwestie van leiderschap.


Bercan Günel
is managing partner bij NGL International, gespecialiseerd in executive search. Ze is boardroom consultant en executive coach met een focus op vernieuwing, leiderschap en diversiteit. Ook is zij commissaris bij Dolmans Groep, toezichthouder bij De Balie en medeaandeelhouder van High Quality Recruitment.