Bercan Günel

Een original thinker gericht op vernieuwing en een strategische sparringpartner op het gebied van leiderschap.

Bercan is een trusted advisor voor vele CEO’s en business leaders die graag het beste uit hun teams willen halen en voor leiders die waarde hechten aan reflectie en direct, onconventioneel en effectief feedback.

Ze is ook erkend voorvechtster van meer genderdiversiteit, met name in de top van het Nederlandse bedrijfsleven, en meer culturele diversiteit in de samenleving. Niet omdat het modieus is of politiek correct, wel omdat diversiteit in ondernemingen een bewezen succesfactor is en het in een gezonde zakelijke strategie een vanzelfsprekendheid moet zijn.

Daartoe heeft ze ook het boek “We hebben al een vrouw” gepubliceerd.

Achtergrond

Bercan werd geboren in Istanbul, Turkije. Na haar studie bedrijfseconomie aan de Bosphorus Universiteit werkte ze als financiële specialist bij Arthur Andersen, eerst in Istanbul en later in Amsterdam. Na een aantal jaren als CFO bij Nozema, Algemeen Directeur bij Interboor, CFO bij Brunel International, Algemeen Directeur bij Schoevers Professionals en Managing Partner bij Woman Capital leidde haar carrière haar naar NGL International, waar zij zich inzet voor een nieuwe, verlichte stijl van leiderschap in de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

Ze is momenteel Managing Partner bij NGL International, waar ze zich bezighoudt met Consultancy, Executive Search en een Community van Executive Coaches. Daarnaast is ze commissaris bij Dolmans Groep, toezichthouder bij De Balie en medeaandeelhouder van High Quality Recruitment. Bercan is bovendien maatschappelijk betrokken met haar activiteiten voor bij NL2025,  Foundation for Natural Leadership en Stichting Giving Back.

Wereldburger

Bercan is ook een true explorer. Ze zoekt grenzen op omdat dat is waar je verrijking vindt. Momenteel organiseert ze bijvoorbeeld leadership journeys naar Bhutan. Ze neemt je graag mee op een spirituele reis in het werkelijk schitterende landschap van dat bijzondere land.

Ze is ook altijd te porren voor een goede wijnproeverij. Aandachtspunt: ze is een beetje verwend als het om wijn gaat. Je maakt haar wel heel blij met een glas wijn uit Bourgogne en een stukje 48-maanden-oud Comté.